Lintsi (Capricole Linkin Park) kävi vierailulla Hileen (Get The Party Started) luona toistamiseen heinäkuun alussa. Tällä kertaa Hile oli kovin ihastunut sulhaseensa ja astutus onnistui nopeasti ja helposti. Ultra 5.8. sitten paljasti, että tällä kertaa onnistuttiin ja kivan kokoinen pentue on tulossa :) Pentueessa on mahdollisuus kaikkiin väreihin, joten toivon mukaan tälläkin kertaa saadaan hieno värikirjo pentuihin.

Lintsi on kerta kaikkiaan hieno herrasmies ja itsevarma koira ja pääsin tosi hyvin tutustumaan sen luonteeseen kun se vietti meillä tammikuussa viikon ja nyt heinäkuussa taas muutaman päivän. Se sopeutui meidän laumaamme (kolme aussienarttua ja yksi malinois-narttu) loistavasti, ihan kuin olisi meillä aina asunutkin. Vieraat se kävi tervehtimässä, muttei heistä sitten sen enempää kiinnostunut. Lasten kanssa (nuorimmat 4- ja 5-vuotiaat villikot) se toimi aivan täydellisesti ja luotinkin siihen 100%. Turhaa se ei meillä pöhistellyt, mutta kun oli pihalla yksin ja meille tuli vieraita, niin heitä ei kyllä päästänyt pidemmälle, vaan vahti ja murisi (muttei kyllä olisi käynyt kiinni).  Aivan täydellinen aussie siis :) Ainoa huono puoli nyt mitä löytyi luonteen puolesta, oli muille uroksille uhoilu, mutta se nyt on kovin tyypillistä urosten keskuudessa. Lintsi treenaa myös hakua ja on tottunut laukauksiin eikä reagoi niihin mitenkään. Tarkoitus on lähiaikoina viedä Lintsi luonnetestiin ja BH-kokeeseen. Vaikka Janina (Lintsin omistaja) sen kanssa ahkerasti treenaakin (tottelevaisuutta, agilitya ja hakua) ei sen kanssa olla vielä ehditty kisakentille, mutta tulevaisuudessa siis olisi tarkoitus kisatakin :)

Hile sen sijaan on osoittaunut erinomaiseksi toko-koiraksi ja heti ihan pikkupennusta asti "kerjäsi" koulutusta ja tarjosi aktiivisesti kontaktia. Niinpä sen nopeasti suorittikin TK2:n. Hileen kanssa on myös kisattu agilityssa ja vauhtia löytyy niin paljon, että usein sitten ainakin yksi rima tipahtaa... Mutta eiköhän ajan myötä sekin korjaannu.

Hile on luonteeltaan Lintsiä pehmeämpi ja aluksi pidättyväinen ihmisiä kohtaan. Se vahtii myös haukkumalla, muttei silläkään kovin voimakasta vahtiviettiä ole. Molemmat vanhemmat ovat kotioloissa rauhallisia ja tasapainoisia koiria, mutta kisoissa ja koulutuskentällä riittää virtaa. Pennuista odotan sosiaalisia ja vilkkaita hyvin erityisesti agilityyn ja tokoon sopivia koiria.

Jonkin verran on tullut jo kivoja pentukyselyitä, mutta harrastusperheiden kyselyt ovat edelleen tervetulleita.

Tässä mausteeksi kuvia edellisten pentueiden pennuista: